fredag 8 mars 2013

101 själar - Del 11 - Ett nytt hem och parallella livSå småningom täcktes Bridgeport av röda träd som gav den grå staden täckt i tjock dimma lite färg.


Något konstigt hände Jamie den natten. Det hade hänt när hon var yngre men det hade knappast påverkat henne mycket i hennes outvecklade förstånd. Det var svårt att påverka henne nu med för hon var inte själv medveten av vad som hände.


När månen låg rund på natthimlen började flickans blod att koka. Hennes tankar blev snart suddiga och byttes ut mot den djuriska instinkten att springa och gräva. En hetta bröt ut i kroppen och fick hennes hjärta att banka hårt.


I ett gult sken hade ett djur bytt ut den lilla flickan. Där stod nu en hårig best med klor och huggtänder. Vad hade egentligen fullmånen för inflytande på Jamie?


 Lukter fyllde luften från alla möjliga håll och flickan plockade upp lukten av något som verkade röra sig ute på gården. Hon sprang ut och kände regnet kallt mot sin tjocka hud. Hon började gräva i den lövtäckta marken och hittade insekter i den leriga jorden. Hon krossade dem med sina tassliknade händer med ett knastrande. Hennes primitiva sinne fann det underhållande.


Under tiden fann Lyssa sig framför en man i ett trapphus. Hon mindes inte mycket men hon hade kanske varit på en fest.


Snart stod de nära varandra och Lyssa visste att hon skulle utnyttja mannen igen, bara för att ge någon konstig röst i hennes huvud en till bebis.


Okej, då kör vi igen då..., tänkte Lyssa som inte alls gillade det hon gjorde men ville bara få rösten att tystna.Morgonen kom och Jamies tankar började komma tillbaka till henne. Hon blev mänsklig igen, så mänsklig hon nu kunde bli.


Vad hände just?, tänkte flickan. Hon kunde inte minnas något av natten men förstod att något hade hänt med henne.


Den dagen var Spökeridagen. Så Lyssa klädde ut sig till en grekisk gudinna och var redo att ta ut barnen på en runda av bus eller godis. Hon var på bra humör men kunde inte tillåta sig själv le för vad hon hade gjort natten innan. Hon kände sig utnyttjad och osäker.


Men hon hindrades från att följa med barnen ut, hennes klänning passade inte med den lilla kula som började visa sig.


Lyssas mobiltelefon pep till och det var Johnny Jones, Holden, Georgia och Faiths pappa, som ringde.
"Vill du hänga med och ta en kaffe?", frågade mannen som Lyssa varit intim med men ändå inte ville se igen.
"Jag kan nog inte... Tyvärr. Jag ska ut och..." Lyssa tänkte säga att hon skulle på bus eller godis med sina barn men han visste inte att hon hade några så hon fortsatte: "...med några vänner".


Hon var tvungen att ljuga. Hon ville inte se männen hon varit med i ögonen igen. Det kunde ha varit för att hon skämdes över att de gjort henne gravid eller för att hon ville ha sina barn för sig själv och ville ha in någon annan i sitt liv.


Jamie var redo att gå ut och tigga godis som en tiger, hon som var ett riktigt vilddjur.


Hennes tvillingsyster Iris blev en dykare.


Även de äldre barnen ville hänga med, hade man en sådan barnslig mamma så växer man nog inte själv upp så snabbt. Faith klädde ut sig till en sjöjungfru och Holden till sin idol Indiana Jones.


"Skynda er då, era sengångare!" klagade Ethan som satt otåligt i taxin.
"Håll tjäften", sa inbrottstjuven Georgia tillbaka som tvingat i sin storebror i en kaninkostym.


De ringde på en grannes dörr i hopp om att få läckra sötsaker, men om de inte fick något skulle de ändå få tp:a ner huset och ha kul.


"Ooh, den där klubban ser riktig god ut", sa Georgia frestad när mannen i huset gav en handfull godis till sjöjungfrun.


 Det var värt förödmjukelsen för Ethan när han fick en massa goda sockerfyllda, sura och söta godisar fulla med färgämnen och andra kemikalier.


Efter en lyckad godisrunda möttes kaninpojken av ännu mer godsaker, nämligen en tårta.


Ethan lämnade de långa öronen och blev ungdom som människa.


Även sjöjungfrun skulle lämna sin tid som tonåring.Det samma gällde tjuven Georgia som var väldigt godhjärtad trots sin tidigare kostym.


Äventyraren Holden lämnade sin hatt i sin tidigare ålder men tyckte om sin idols utstyrsel så mycket att han behöll den på.


De yngsta tvillingarna Lars och Keighla fyllde också år.


Lilla Lars hade några konstiga utväxter på sin rygg. De verkade inte ens riktiga ,det var bara ett rött sken som glittrade som verkade växt ut från hans skulderblad.


"Vad har du för gener egentligen? Nu har du fått en fe", kom Ethan fram till. Lyssa bara skrattade men kanske låg någon sanning i det Ethan sa, hon hade fått barn innan som verkade lite speciella, som Damien och Caryn som trott de var vampyrer. Kanske fanns alla sorters varelser i världen.


 Ungdomarna tog sedan studenten med högsta betyg allihop.


Sedan flyttade de ut. De fick tag på ett hus som var tillräckligt stor för de fyra unga vuxna.


Det var huset som låg på andra sidan vägen som alltid kom i vägen för utsikten över staden.


Även resten av familjen gjorde sig redo att flytta. Huset var alldeles för litet för den stora familjen och när Lyssa hade ett till barn på väg ville hon inte behöva oroa sig för små boytor.


De packade med allt de skulle ha och sålde resten. Sedan tog de taxin från det fina lilla huset där alla Vixens delat många minnen i.


Lyssa hade fått tag i en gammal fabriksbyggnad som stått öde i flera år. Det var en stor och fin byggnad men eftersom den var så gammal, och ganska skabbig, fick Lyssa den för ett resonligt pris.


De klev in i det nya huset som stod tomt på möbler och var dåligt upplyst. Det fanns mycket att göra innan detta skulle bli ett bra hem för små barn.


"Jag känner bra vibbar från det här stället", sa Iris när hon inspekterade det nya huset.


 Huset hade potential och kunde nog bli ganska fint. Familjen var dock ense om att det kändes ovant. Det här var deras nya hem, de skulle aldrig tillbaka till det lilla vita huset i stadens utkant. Bara att huset hade en annan doft stärkte känslan av frånvaro.


Huset låg nära havet


Mitt i den industriella delen av Bridgeport.


Familjen ställde in några möbler de haft med sig eller köpt till det nya boendet.


"Vad gör du här ute lilla pojken?" sa Lyssa närhon hittade Lars utanför huset. "Hur har du hamnat här, har du flugit?" skämtade mamman.


Då blev det även dags för ett annat barn att flyga ut.


Lyssa fick en liten dotter som hon döpte till Milly.


Hon följdes av en bror som fick heta Nestor.


Barnkammaren blev fint inredd med glada färger.


Lyssa hade också köpt ett skötbord till den nya barnkammaren och bytte Nestors blöja i ett moln av puder.


Kvar blev en glad liten bebis.


Flickorna hade båda fått MVG i skolan och fick då åldras upp till tonåringar för att försöka uppnå det betyget ytterligare en gång.
"Skynda dig Iris, jag vill ha tårta någon gång", klagade Jamie.


Med tårtans kraft växte Iris lyckat upp till tonåring.


Och Jamie gjorde samma sak.


De gick direkt för att hjälpa sin mor i omhändertagandet av de små.


Iris satte upp sitt svarta hår i en sned hästsvans som fick vila över hennes axel.


Under natten lades ett lager av frost över hela staden, som att något under marken förvarnade om vintern som skulle komma och började frysa marken underifrån.


Jamie satte också upp sitt hår med spännen på sidan.


Den natten föll den första snön över staden och täckte det frostvita gräset med ett ännu vitare lager av tjock snö.


Några ljus skimrade i himlen ovanför det nyinköpta huset.


 En varelse klev upp till ytterdörren och ringde på.


Lyssa mötte den underliga kvinnan utanför, som gjorde en handgest för fred och Lyssa spelade förvirrat med.
"Spökeridagen var förra veckan..", sa hon. Den gröna personen började prata med en metallisk röst på ett språk Lyssa inte alls förstod.


"Nej, nu vet jag inte alls vad du säger", sa Lyssa. "Talar du simska?" frågade hon med ett tydligt uttal. Personen måste ha haft en väldigt bra dräkt för man såg inte alls var masken började och vad som var riktig hud, eller kanske hade kvinnan låtsasöron och linser i? Varför hade hon ens dykt upp här? Sabla ungdomar med deras bus, tänkte Lyssa. Personen sa något mer med den underliga rösten, sedan gick hon.


Tänk om det var en riktig utomjording jag just pratat med, tänkte Lyssa. Tänk om jag just mött en interstellär varelse och nu måste regeringen stänga in mig och fråga ut mig och jag får aldrig se frihet igen?? tänkte Lyssa oroligt utan att det var någon egentlig fara.


Med vinterdagarna som rullade in flätade Lyssa sitt hår för en vintrigare känsla.


"Var inte orolig, Milly, regeringen kommer inte att hitta mig om ingen öppnar dörren om det ringer på. Och om det inte funkar kan vi alltid hänga med utomjordingen ut i rymden", sa Lyssa frånvarande.


 ------------------------------------------------------------------------------------------------
:P

Vad ska jag skriva här då? Jag har installerat universitetsliv och jag skulle vela använda den expansionen till den här utmaningen, eftersom det alltid är kul att ta in en ny expansion, bara det att min 100bc inte har något att göra på universitetet. Jag antar om ni spelar själva så behöver ni inte se mina simmar gå på universitet :7
Ja, det var ju nödvändig information...

Mitt sportlov är över om två dagar :C så jag kommer inte hinna spela mycket eller nånting sånt efter att skolan börjar igen. Meen sen är det ju påsklov snart; så det blir förhoppningsvis lite mer sims då också :)

Varsågod, så får ni två uppdateringar på en månad c: Det är ju lov :)

Släng gärna in en kommentar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar