lördag 13 april 2013

101 själar - Del 12 - Änglar gjorda av snö och luft

Denna uppdatering har redan lagts upp en gång men jag ville lägga till lite saker i slutet så jag lägger upp inlägget en gång till så att ni inte missar ändringen Det var tufft att ha fyra krävande små barn i huset men de äldre tvillingarna hjälpe till så gott de kunde. Iris spenderade mycket tid åt att städa det nya hemmet, vilket hennes mor uppskattade starkt.
 Och när hon inte städade lärde hon sina småsyskon att göra det.
 Men de hade ändå tid till att välkomna vintern genom att leka i den djupa snön.
Flickorna var änglar som hjälpte sin mamma och gjorde avtryck av sig själva i det vita havet av kalla snökristaller.
 De hjälptes också åt att bygga en fin snögubbe framför huset.
 En av barnen hade fått en liten trädgårdstomte som såg ut som en häxa när de gått på deras bus eller godis-runda på spökeridagen. Lyssa hade ställt den bakom huset i förundran över hur hon tyckte att den tittade på henne, och att någon skulle ge ett barn en trädgårdstomte i stället för godis. En morgon fann hon den stående inne i vardagsrummet, med tv:n påslagen. Det konstiga var att ingen i familjen hade rört den eller tv:n.
 De yngsta tvillingarna fick känna på födelsedagstårtans kraft för första gången.
Milly fick Lyssas klarblåa hårfärg och var verkligen ett bedårande litet barn.
 Nestor fick svart hår men sin mammas ögonfärg. Av alla fäder till Lyssas barn kunde hon knappt komma ihåg vem som var Nestor och Millys. Hon antog att han hade svart hår. Det var det ända hon hade att gå på. Helt ärligt brydde hon inte sig om de männen.
 Hon hade bara träffat okända män, slutade tänka klart och här hade hon fått fjorton barn. Det var nog inte normalt. Men det fanns en röst i Lyssas huvud. Inte bara en röst, hon hade träffat den personen, saken, vad det nu var, två gånger. En ängel. Den fick henne att göra skamliga saker med de okända männen, saker som hon ångrade och hyllade om vartannat.
 De händelserna hade ju gett henne dessa underbara barn, men var det verkligen rätt? Var det så nödvändigt att utnyttja män bara för att tystna en röst som Lyssa var ganska säker inte existerade i verkligheten. Var det henne det var fel på?
 Hon kunde kommunicera med ängeln, rösten. Hon kunde låta ängeln styra hennes tankar, och innan Lyssa visste om vad ängeln gjorde med henne styrde den hennes tankar utan att Lyssa visste om det. Kanske kunde hon nu när hon visste om vad som pågick, någorlunda i alla fall, själv bestämma vad hon gjorde? Kanske kunde hon hålla sakens krafter borta och bara inte träffa män?
 Om Lyssa kunde hålla sig borta från män så gott som möjligt och försöka hålla tankarna i styr så skulle kanske hon slippa allt det som hänt. Hon kanske kunde få ett normalare liv då.
Lars anslöt sig med den underliga häxskulpturen och tittade på väderkanalen om den annalkande kylan.
De mellersta tvillingarna fick också fylla år.
 Först ut var Keighla som blev lite av en kopia av Lyssa med samma hår och ögon.
 Sedan fick busfröt Lars också blåsa ut sina ljus.
 Han omvandlades i glitter som förflöt med hans underliga glittriga röda vingar på ryggen. Nog var han en riktig fe.
 De gick direkt ut för att bygga en snögubbe.
 En fin man av snö fick pryda den stökiga bakgården.
 Den natten hade Jamie också omvandlats, men hon var något annat än en fe. Hon kunde känna lukter tusen gånger bättre i det här tillståndet än annars och plockade lukten av något som ledde henne till en av containerena som stått kvar efter att fabriken, som huset var innan, lades ner.
 Hon mumsade i sig skräp hon tyckte verkade smaskigt, och behöll det oätliga. Hon hittade en tv som var i gott skick och andra möbler som hon sålde.
Sedan var snöflingans dag här. Lyssa bjöd in alla sina barn för att fira.
 Med pengarna Jamie samlat in genom dumpstrandet och begäran att ha det fint till högtiden dekorerade Lyssa huset lite ytterligare. De hade inte så gott med pengar och fick dekorera och möblera så gott de kunde så snabbt de skaffat mer pengar.
Lyssa som var konstentusiast fyllde väggen över den öppna spisen med tavlor.
Den lilla upphöjningen vid fönstren blev en perfekt plats att ställa växter och annat krims krams. Huset började likna ett hem mer nu.
Lyssa investerade i en lekhage till sina barn, där de kunde lära sig färdigheter snabbare.
 Jamie kom till sans efter natten och förstod lika lite av vad som hänt som alltid.
 Lyssa tog på sig kläder som skulle passa till dagen som var till att hedra snöflingan.
 Hon badade de små på skötbordet och gjorde allt redo.
 Hon tänkte att hon kunde uppgradera ringklockan till en fin melodi, när det ändå skulle komma folk och ringa på så hon tog fram hammaren och började hammra på dörren, för det är ju så klart så man ändrar melodi på dörrklockan.
Precis när Lyssa skulle till och slå ett till slag öppnades dörren och hon var nära att hammra till Georgia.
"Var försiktig med där, mamma", skrattade Georgia chockat.

 Det kom fler gäster än vad Lyssa bjudit in vilket bara var roligare.
 "Titta vad jag kan göra", sa Lars till Ethan.
 Vad tänker han göra nu, tänkte Ethan.
 Lars förvandlade sig till ett litet rött sken och busade med sin halvbror som blev väldigt imponerad.
 Faith var lika vacker och hade samma rörliga ansikte som förr.
 Presentöppnandet började med att Adrian öppnade sitt paket.
 Han fick ett fint familjeporträtt av familjen som han flyttat ifrån för länge sedan, han älskade den mer än något annat.
Jamie hade fått ett paket av sin mamma.
 Både hon och Iris fick ett varsitt stafli, Lyssa ville väl att hennes döttrar skulle ärva intresset för måleri.
 Alla fick ett paket och medan de öppnade dem en och en satt de andra och tittade på.
 Jag trodde att någon sa att min lillebror skulle ha svart hår... Och kortare, tänkte Damien som såg förundrande på det något feminina småsyskonet.
 Lars var den sista att öppna sin present, dagen var snart över och alla gäster var nöjda och glada över helgdagen.
 Men Lars blev inte nöjd. Han hade önskat sig en actionfigur men fick i stället ett löjlig gosedjur som liknade något djur som evolutionen glömt bort.
Under den natten väcktes Lyssa från hennes sömn av några oroande ljud från nedervåningen som hon inte kunde komma på vad det kunde vara. Barnen borde sova, de var så trötta efter helgdagsfirandet, så vad kunde det vara som Lyssa tyckte sig höra?
 Hon smög ner för spiraltrappan, redo att hoppa på möjliga inbrottstjuvar, men i vardagsrummet möttes hon av något annat. En välbekant person. Genomskinlig och obefintlig likt luft, som alltid.
--------------------------------------------------------------------------------
Halloj, än en gång. Jag har typ som mål att uppdatera den här 100bc:en en gång i månaden, men det här blir den tredje nu i mars. Yey :)

Jag har kommit ikapp med spelandet och tänkte gå in och spela lite till för att fixa ett snyggt slut på den här uppdateringen men jag har inte strömkabeln till min bärbara dator som jag har sims på här just nu så jag lyckades inte ta de bilderna innan datorn dog.. >:6

Jag laddade ner universitetsliv *host* lite olagligt *host* och det typ fuckade upp min dator så det avinstallerades. Det var trist. Jag lär köpa det sedan, när jag har råd och så, jag är ju en fattig student som knappt har råd med mat...

Jag var med i en fototävling på simsdeluxe.bloggplatsen.se och vann! Åtminstone ett av prisen... Eller det var ett tröstpris.. Men ändå! :D Tack så mycket än en gång Sara!

Påsklovet börjar om några dagar så då kommer nog mer uppdateringar. Berättelsen jag har lovat kommer då, annars blir jag inte glad på mig själv :T


Tack och hej, lämna gärna en kommentar :)

Orginalinlägget skrivet 23/3 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar