fredag 20 februari 2015

Midnattsordern - Kapitel 3 - "Trollkarlen från Midnatt" - Del 3 av 3Några dagar gick och Liam var hyllad som en hjälte. Han hade ju knuffat omkull skolans mobbare och kom igenom helskinnad. Liam visste att det inte var det som hade hänt. Han hade skickat någon kraft från sig själv, från sina händer? Han var i alla fall igenkänd nu och han behövde inte vara nervös runt folk för de såg redan Liam som en vän. Elever som Liam gick förbi i korridorerna ville ge en high five eller kalla honom för kompis. Men Liams leenden var oftast falska. Det ända han kunde tänka på var vad som faktiskt hade hänt. Han hade nu makt över P.G men till vilken anledning, han ville inte att det skulle vara över rädsla, han ville inte att någon skulle vara rädd för honom.

Det var dock några som inte var imponerade. De populära tjejerna från klassen över. Det var fyra tjejer som var i toppen av skolans hierarki och det visste dem. Liam brukade vara i botten men var väl någonstans högre upp nu. Han brydde sig inte om hur populär han var. Han mötte de tjejerna i korridoren och de tre första Sierra Delgado, Jade Faust och Chrissy Luther var alldeles för coola för att ens titta åt Liams håll, de tyckte att Liam fått den popilaritetsstatusen alldeles för enkelt och snabbt, vilket Liam visserligen höll med om. Men sedan gick den fjärde tjejen förbi, Melanie Dennis.           Hon var skolans sötaste tjej, tyckte Liam, och han visste att hon var olik de andra barbiekopierna. Hon hade faktiskt ett hjärta, och var populär och omtyckt för att folk faktiskt tyckte om henne. Han ville förställa sig att hon var så i alla fall. När hon gick förbi hoppade Liams hjärta ett extra skutt för hon tittade faktiskt på honom, och hon log. Sedan var hon borta i havet av elever och det ända som fanns kvar av henne var doften av hennes parfym.
---
 Skolan var slut och korridoren var tom. Liam hade hållits kvar av några elever som aldrig brytt sig om honom förut men var väldigt intresserade av att prata nu. När de gått var Liam nog den sista eleven kvar på skolan. Han tyckte att det kändes konstigt när korridorerna var så tomma och tysta och att det var så mörkt ute. Men det skulle bli konstigare än så.
          Tre män stod i slutet av korridoren och Liam skulle vara tvungen att gå förbi dem för att nå huvudingången. Han kunde se på dem att de inte passade in där, de jobbade definitivt inte på skolan. Två av männen var klädda likadant, i skjorta och slips, samt stod och tittade på någon apparat medan den tredje var lång och bar en svart väst. Den sistnämnda stirrade rakt på Liam. Liam blev nervös av blicken och väjde undan sin egen. Han hörde en av de två männen med manicken säga:
          ”Vi har varit här hela veckan, vi kommer inte hitta var den där magispurten kom ifrån”. Liam kunde fortfarande känna mannens blick och medan han kom närmare de mystiska männen lyfte han på blicken igen. Männen med manicken mumlade med varandra och kliade sina hakor. Liam skulle precis gå förbi den stirrande mannen när han drog fram en pinne ur fickan. Ur den spottades ett guldigt sken ut och träffade Liam.

Pojken trodde han blev träffad av något fysiskt men ingenting träffade honom, bara skenet. Mannen stoppade undan sin pinne och Liam stirrade med stora ögon. De två männen som stod bredvid såg nästan lika chockade på mannen.
          ”V-vad var det där?” stammade Liam.
          ”Vi har hittat vad vi letat efter”, sa den långa mannen till de andra två.
          ”Vad gjorde du?” frågade en av de slipsbärande männen nyfiket.
          ”Det var en trollformel som inte fungerar på andra häxor. Han klarade sig, vilket betyder att han är häxa”
          ”'Han klarade sig'?” kopierade slipsmannen. ”Menar du att om du hade tagit fel och killen var mänsklig, hade du förvandlat nån random unge till en padda eller nåt?”

Den långa mannen vände sig tillbaka till Liam och la sin blick på pojken igen, men när Liam såg hans emeraldgröna ögon på närmre håll såg de vänliga ut. Liam såg bara förvirrad ut.
          ”Det där måste ha verkat underligt, men jag ska förklara”, sa mannen. ”Du är en häxa, vilket betyder att du kan kontrollera magi. Jag är också en. Vi är här för att introducera dig för en..”, mannen tänkte en sekund ”förening kan man säga, som består av övernaturliga varelser, som du. Den kallas för Midnattsordern.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar