måndag 28 oktober 2013

101 Själar - Del 14 - Barn som flyttar ut och vuxna barn med barnNär våren kom tog Lyssa tag i att dekorera om bakgården. Innan var den fylld av containrar och skrot dränkt av överbevuxet gräs.


Blommor och buskar planterades och en gunga samt leksaker för barnen sattes upp.

Medan de yngre barnen invigde trädgården spenderade både Iris och hennes mor dagen med att måla, mitt emot varandra på övervåningen.


Tvillingarna Lars och Keighla tävlade om vem som kunde komma först i mål i ett race mellan rymdraketen och den rosa ponnyn.

Den varglika Jamie rotade runt i rabatten efter smaskiga insekter.


Även den lilla katten Katt hade insekter på sina sömniga tankar.


Till slut tröttnade dock barnen och drog sig tillbaka till vad tv-spelen kunde erbjuda.


Hur speciell är världen utanför nu för tiden när videospel finns för att locka de unga hjärnorna?


Nästa dag väntade kärlekens dag, som familjen spenderade på vårfestivalen i parken.


Nestor spenderade dagen med att leta efter ägg som någon riktig konstig fågel måste ha lagt. Fast var det inte en hare som la dit äggen? Det kanske var därför äggen såg så konstiga ut, de var äkta harägg?


Lyssa hade levt detta underliga liv sedan hon vaknade upp utan några tidigare minnen. Sedan dess hade hon bara varit tvungen att köra på och försöka leva ett sådant normalt liv hon bara kunde. Men många saker hade minnet inte gett tillbaka till henne, som var de färgglada äggen kom ifrån som hennes son frågade om.


Innan hon knappt lagt märke till att hon var gravid var det dags att få ett till barn i sin samling.


En son föddes och döptes till Oliver. Modern tyckte att det var ytterst trevligt med ett enda barn efter alla tvillingar och trillingar hon hade fött på senaste tiden.

 Lyssa skulle till att laga den trasiga diskmaskinen, men hon glömde att tänka på vattnet som läkte från den som inte passade bra till att mixtra med elektriciteten. Hon fick en chock och en eldsvåda bröts ut. Hon var snabb med brandsläckaren så situationen togs lugnt under kontroll.

De flesta olyckor sker ju i hemmet vilket gjorde Lyssa orolig. Hon diskuterade med barnen tanken om att skicka dem till en internatskola. Det skulle vara bra för dem att lära sig att ta hand om sig själva men mest av allt kände Lyssa lättnad över att få mer tid för sig själv efter att ha uppfostrat fjorton rackarungar, och kunde spendera mer tid med lilla Oliver. Hon kände dessutom på sig att det inte skulle sluta med det antalet barn.

Barnen gick med på förslaget och redan nästa morgon kom en taxi för att ta med de tre tvillingparen till konstskolan LeFromage.

Katt blev väldigt ensam när barnen lämnade huset.

Men Lyssa försökte att umgås så mycket som möjligt med henne utan barnen. Ingen hade svarat på de lapparna familjen hade satt upp runt om i staden, om den hemlösa katten. Det verkade som att Katt var där för att stanna.

Snart var Lyssa gravid igen.

Och Oliver lärde sig snabbt att gå och prata så han åldrades snart upp.

Han blev ett ståtligt, lite äldre, barn.

Lyssa skrev även in den yngsta sonen till konstskolan. Han hade trots allt fått intresse för konst på sin födelsedag.

Nästa dag fick Lyssa ett otroligt besked från sonen Damien. Hon skyndade sig över för att att träffa den lilla prinsen. Damien hade nämligen gett Lyssa sitt första barnbarn. En son med namnet Dustin.

"Nu är du fast för alltid", sa Lyssa till Damiens fru Erika.

"Innan du vet ordet av har du femton små munnar att mata där hemma."

Mormorn betedde sig som allt annat än en sådan. Hon var själv det lilla barnet.

Mon hade också tid att hälsa på sin äldsta son Adrian, som också nyss fått en son, Craig, med sin fru Elspeth. Lyssa hann dock knappt säga hej, för Adrian hade så bråttom till jobbet på sjukhuset att han kom springandes genom trapphuset iklädd bara kalsonger.
"Jag försov mig!" ropade den nyblivna pappan, hoppandes på ett ben medan han tog på sina byxor i farten. Bebisen måste ha hållit honom uppe mycket på nätterna, tänkte Lyssa. Visst visste hon hur det var.

Istället för att umgås med sin son och sonson så fick Lyssa hitta något annat att göra. Hon tog fram en sprayburk hon hade köpt och taggade marken utanför Adrians lägenhet. Sonens hundvalp Rebus blev nyfiken på den starka lukten och traskade runt Lyssa och undersökte.

Ethan ringde och hörde hur det var för brorsan, trots att de aldrig träffats eftersom Ethan flyttade ut långt innan Oliver föddes.
"Men om du säger att det är nyttigt att få i sig mycket järn är det inte lika bra att äta själva stekpannan då?" diskuterade bröderna.

Sedan kom natten då Lyssa skulle föda, än en gång. Hon reagerade med glädje. Ut med den, tänkte hon, du har gjort det så många gånger förut. Få det överstökat.

Det blev ännu ett tvillingpar den här gången, som tog sina första andetag i Lyssas famn.

Först ut var en pojke som fick namnet Persley. De åldrades nästan direkt upp till småbarn, eftersom Lyssa inte kunde se någon anledning att ha kvar de som små knyten som endast sover, äter och bajsar.

Sedan föddes en flicka, som fick heta Quinn. Båda två fick Lyssas speciella hårfärg och gulgröna ögon.

När två barn trädde in i familjen, lämnade en den. Oliver begav sig till konstskolan, till sina syskon.

Quinn kunde sitta och leka med en leksak och helt plötsligt känna den försvinna i hennes händer. En plötslig sorg slog henne. Vart hade hennes leksak tagit vägen?

Men just i stunden som hon skulle börja skrika och gråta dök leksaksbilen upp i hennes händer igen, och sorgen byttes ut av ren glädje och hon kunde fortsätta att leka.

Katt var den första som la märke till detta. Det var kanske något magiskt över de här barnen?------------------------------------------------------------------------
Jag vet inte varför jag hela tiden ska skriva saker här nere. Jag tycker att det är onödigt men kommer alltid på saker att skriva.

Jag var tvungen att installera om alla spel för ett tag sen för att spelet fuckade upp sig, så alla mina sims3package-filer försvann, och när jag komprimerade mina package-filer senast så försvann ju några sånna också. Så typ hälften av Vixens hus försvan. Så huset har lite andra tapeter och möbler än förut, inte för att det är så märkbart kanske, men jag blev riktigt besviken eftersom jag nästan hade dekorerat klart huset och var jättenöjd med hur det var. Aja

Det där med att Oliver och Ethan pratade om att äta stekpannor kommer ifrån att mina kompisar satt och pratade om vad som man skulle få i sig för mineraler och sånt, och sa att vi behöver mer järn än vad vi äter, vanligtvis (speciellt vi tjejer) och kom in på att äta stekpannor. Jag vet inte riktigt hur de tänker heller.

Peace out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar